Yoga

Yoga in Haaksbergen om te ontspannen en gezond te blijven

Steeds meer mensen zoeken tegen­woordig naar manieren om zich te ontspannen en gezond te blijven. Herken je dit? Dan is Yoga misschien iets voor jou. Het is geschikt voor jong en oud. De oefeningen variëren van zeer krachtig tot heel zacht en kunnen, als het nodig is, worden aangepast.
Al onze Yoga lessen worden gegeven door zeer ervaren yoga instructeurs die in binnen- en buitenland hun opleiding hebben gevolgd.

Redenen om aan Yoga te doen:

  • Ik wil leren me beter te ontspannen
  • Ik adem niet op de juiste manier, ik wil dat beter gaan doen
  • Ik wil meer tot mezelf komen
  • Ik wil me meer bewust worden van mijn lichaam
  • Ik wil meer beheersing van mijn lichaam
  • Ik wil mijn evenwichtsgevoel verbeteren
  • Ik wil soepeler worden
  • Ik wil mijn spiritualiteit ontwikkelen
  • Bij USA worden verschillende Yoga vormen gegeven
  • Bij USA Sport & Healthclub worden, in de speciaal voor Yoga ingerichte studio, diverse Yoga vormen gegeven. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees hieronder de uitleg van de diverse vormen.

Yin & Yang Yoga

Yin en yang zijn de Chinese benamingen voor twee tegengestelde krachten die we overal in ons leven tegenkomen. Yang Yoga is een actieve, meer dynamische yoga vorm, waarbij kracht en uithoudingsvermogen wordt ontwikkeld. Het is de mannelijke tegenhanger van Yin yoga en de houdingen worden niet zo lang aangehouden (3 tot 5 ademhalingen). Yin Yoga is een rustige yoga vorm, waarbij volledig aandacht is voor ontspanning, overgave en loslaten. De yogahoudingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Met behulp van zwaartekracht rek je het bindweefsel, diep in het lichaam. Yin Yoga draait om vrouwelijke zachte energie.

Yoga & Klankschalen

Deze anderhalf uur durende les begint met Power (Vinyasa) yoga. Deze vorm behoort tot de Yang Yoga, de wat actievere, meer dynamische yoga vorm. Er worden voldoende opties geboden, zodat deze les zowel voor beginners als gevorderden toegankelijk is. De tweede helft van de les begint met een (geleide) meditatie in de vorm van een ligconcert. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van klankschalen en andere percussie instrumenten. Klankschalen worden toegepast in meditatie vanwege de rustgevende klanken tijdens de ontspanningstechnieken. We sluiten de les af met een lekker kopje thee. Het is aan te raden om wat extra tijd in te plannen, zodat je na de les rustig de tijd kunt nemen om te ‘landen’.

ClubJoy Yoga

Club Joy Yoga is een training waarbij je op muziek werkt aan je lichaam en geest. Club Joy Yoga is geschikt voor een brede doelgroep. De les begint met Tai Chi in de warming up. Tevens worden er in de opbouw van deze les houdingen en oefeningen gebruik uit yoga en pilates. Club Joy Yoga heeft een vast programma en introduceert elke 3 maanden een nieuwe release.

Hatha Yoga

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. Je lichaam wordt als instrument gebruikt voor innerlijk onderzoek. Hatha yoga heeft als doel zowel het lichaam te zuiveren als ook de geest. Dit wordt bereikt door middel van verschillende, meestal statische, yogahoudingen, handhoudingen (mudra’s) en ademhalingstechnieken (pranayama).

Yoga & Chi-Gong

Een leuke combinatie van Yoga, de Yin & Yang vorm en Chi-Gong. Door de opzichzelfstaande oefeningen, waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, uit te voeren in combinatie met correct ademhalen wordt de stroming van Chi (Qi=levensenergie) in het lichaam positief beïnvloed.

Power yoga

Power yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga en is afgeleid van de Ashtanga Yoga. In power yoga worden fysieke houdingen (asana’s), direct na elkaar uitgevoerd. De fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken (pranayama) . De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat het gevoel alsof je in een soort van ‘flow ’ bent. Deze yoga vorm heeft naast fysieke ook mentale, emotionele en spirituele effecten.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een dynamische opeenvolging van houdingen, die beoefend worden met gelijktijdige ademhaling (Ujjayi). De houdingen zijn allemaal verbonden door de beweging die ‘vinyasa’ genoemd wordt. De Ashtanga houdingen bestaan uit een aantal setjes van zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen en liggend/omgekeerde houdingen . De series in Ashtanga yoga zijn altijd hetzelfde. In Ashtanga yoga ontwikkel je kracht , uithoudingsvermogen, flexibiliteit en zorgt tegelijkertijd voor zuivering van het lichaam dankzij het transpireren. De sleutel is het vinden van balans tussen rust en inspanning tijdens het beoefenen van een bepaalde houding, alsmede het praktiseren van Ashtanga Yoga als een geheel.

Vraag hier je gratis proeftraing aan.

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!