Spinning

Spinning® is hard werken dus zweten, maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen.

Spinning® is een pittige training die gericht is op hart-, long-, en spiertraining. Deze training doe je op een spinningfiets.
Spinning®, het woord zegt het al, betekent namelijk ‘snel ronddraaien met de pedalen’ (RPM = toerenteller).

De training bij USA..

Je begint de training met een rondje rekken en strekken om blessures te voorkomen. Je fiets stel je zelf in op de juiste weerstand en snelheid, waarbij je je eigen tempo aanhoudt.

Spinning® is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt, maar voor iedereen toegankelijk.

Bij Spinning® heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint.

Start: deze training is een echte beginners les met alle basisprincipes.
Endurance: deze training richt zich vooral op het verbranden van vet.
Strength: deze training geeft je het gevoel dat je voortdurend tegen een berg op aan het fietsen bent.
Interval: deze training is erg pittig en bevat veel afwisseling.

Voor het beste resultaat is het raadzaam om 2-3 keer per week te trainen.

Wat neem je mee:

  • handdoek
  • bidon met water

Het spinning® seizoen bij USA Sport & Healthclub loopt van 1 oktober t/m 30 april! De overige maanden biedt USA een beperkt aantal spinning® lessen. Echter is er een ruim aanbod aan alternatieven.

Voor Spinning hebben wij geen gratis proefles. Je betaalt altijd een losse les, losse maand of je kan een abonnement afsluiten.

Vraag hier je gratis proeftraing aan.

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!