Boksen

Boksen Haaksbergen, een tactische vechtsport

Boksen is een tactische vechtsport met een lange historie. De bokssport werd al ruim voor onze jaartelling beoefend en was een vast onderdeel op de Olympische Spelen. In de 19de eeuw krijgt het boksen, zoals wij dat kennen, zijn huidige vorm. Vanaf het begin van de 20ste eeuw, nadat scheidsrechters het gevecht gingen leiden, begon de bokssport aan een snelle opmars in het Westen.

Techniek en Conditie

Wanneer je regelmatig bokst ontwikkel je een strak en afgetraind lichaam. De trainingen zijn een combinatie van technische en conditionele oefeningen. De boks instrtucteurs bij USA vinden het niet alleen belangrijk dat je de boks techniek leert, maar ook dat je qua kracht en conditie optimaal fit bent. Ook al ga je nooit de ring in voor een wedstrijd.

Recreatief en Wedstrijdboksen

Hoewel veel mensen bij boksen gelijk denken aan wedstrijden tussen 2 vechters, is recreatief boksen veruit de populairste vorm van deze vechtsport. Recreatieve boksers trainen niet voor wedstrijden, maar boksen voor het plezier en hebben daarnaast vaak fysieke en mentale doelen die ze willen bereiken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van kracht en conditie. Of aan het leren van zelfverdediging.

Boksen voor zowel mannen als vrouwen

Bij USA worden diverse boks lessen gegeven. Er zijn lessen voor alleen mannen en voor alleen vrouwen. Natuurlijk geven wij ook lessen waar zowel mannen als vrouwen aan mee kunnen doen.
Voor bokslessen, bokszaktraining of kickboksen klik hier.

Gratis proefles boksen

Kom voor Boksen in Haaksbergen naar USA Sport & Healthclub. Plan hier je gratis proefles. Wij geven je vooraf graag een rondleiding en de nodige informatie voordat je aan de slag gaat.

Vraag hier je gratis proeftraing aan.

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!