Sauna Haaksbergen
USA Sport & Healthclub
Home > Sauna Haaksbergen

Sauna Haaksbergen is meer dan alleen ontspanning

In een goede saunacabine word je lichaam aan het werk gezet. Je hart gaat sneller kloppen, dit bevordert je bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je beter transpireert waardoor afvalstoffen in je lichaam sneller zullen worden afgevoerd. Na een rondje sauna voel je je dan ook compleet ontspannen zowel fysiek als mentaal. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat regelmatig bezoek de kans op dementie tot wel 66% doet verminderen.

Bij ons vind je de ultieme combinatie van sport en ontspanning! Onderdeel van wellness bij USA zijn onze sauna’s. Naast twee binnensauna’s en één buitensauna, kun je bij ons ook genieten van infrarood sauna’s en stoombaden. Wil je optimaal gebruik maken van onze wellness faciliteiten, en wil je de sauna combineren met een bruin kleurtje, dan kun je na de sauna gebruik maken een van onze zonnebanken!

5 redenen om regelmatig naar de sauna te gaan

Sauna versterkt je immuunsysteem

Wanneer je regelmatig de sauna bezoekt, zul je merken dat jouw lichaam beter kan omgaan met temperatuurswisselingen. Bij intensief saunagebruik train je het immuunsysteem. Zo blijf je fitter en ben je minder vatbaar voor ziektes en (griep) virussen.

Het is een veilige plek om te zijn

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 80 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood. De sauna zou in deze tijd dus wel eens één van de veiligste plekken kunnen zijn!

Een bezoek aan de sauna werkt goed tegen stress

Deze onzekere tijd brengt veel stress met zich mee. Stress is ongezond voor het lichaam en maakt je vatbaarder voor ziekte. Een dagje sauna zorgt ervoor dat je weer ontspannen en relaxed naar huis gaat en je het gevoel hebt een week op vakantie te zijn geweest!

Sauna heeft een reinigend effect

Eén van de bekendste voordelen van een regelmatig saunabezoek is dat je je lichaam helpt ‘detoxen’, ook wel ontgiften of reinigen genoemd. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Je lichaam wordt als het ware ‘schoongespoeld’.

Het creëert een geluksgevoel

Naast alle positieve effecten op je lichaam, is het wetenschappelijk aangetoond dat de lichaamseigen stof ‘Serotonine’ toeneemt in het bloed tijdens een dagje sauna. Serotonine is een stof die zorgt dat je je vrolijk én relax voelt. Een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat jij je dus nóg meer ontspannen gaat voelen.

Naar de sauna bij griep of koorts?

Voel je je al ziek? Blijf dan even weg van de sauna en blijf thuis uitzieken. Je lichaam werkt dan al hard genoeg en heeft rust nodig. Het risico is daarnaast te groot dat je anderen ziek kan maken. Even rust, dan kan je weer volop genieten!

Ben je fit en wil je daaraan blijven werken, op een aangename manier? Kom dan vooral naar de sauna! En zoals je leest, het liefst elke week het héle jaar door. Het zal je goed doen, dat beloven we je!


Dé sauna in Haaksbergen vind je bij USA Sport & Healthclub.

Sauna, heerlijk na uw sportles!

Binnensauna, stoombad en infrarood blijven in de maand september nog gesloten!

Even lekker bijkomen van een drukke werkdag? Kom dan naar de sauna bij USA Healthclub. Naast de twee binnensauna’s en één buitensauna, kun je bij USA Healthclub ook genieten van infrarood sauna’s en  stoombaden. USA heeft de ultieme combinatie van sport en ontspanning! Wil je relaxen combineren met een bruin kleurtje dan kun je na je saunabad gebruik maken van onze verticale bruiner!

Let op: sauna’s en stoombaden hebben minimaal 30 minuten opwarmtijd nodig!

Infrarood-cabine

Infrarood warmte heeft een weldadige werking voor je spieren en gewrichten en verminderd zo klachten en blessure’s. Ideaal dus voor na het sporten! De infrarood cabine vind je in zowel de dames- als herenkleedruimte en is te gebruiken tijdens de openingstijden van USA Healthclub! De tijden van de infrarood cabine zijn zelf in te stellen.

Openingstijden binnensauna (6 pers.) en stoombad (8 pers.) > Blijven nog gesloten i.v.m. corona

Maandag 09.15 – 12.00 17.30 – 22.00
Dinsdag 09.00 – 12.00 17.30 – 22.00
Woensdag 09.00 – 12.00 17.30 – 22.00
Donderdag 09.00 – 12.00 17.30 – 22.00
Vrijdag 09.00 – 12.00 17.30 – 21.00
Zaterdag 10.00 – 12.00  
Zondag 10.00 – 12.00  

Openingstijden buitensauna gemengd (15 pers.): Blijven nog gesloten i.v.m. corona

Maandag 09.30 – 12.00 17.30 – 22.10
Dinsdag   17.30 – 22.10
Woensdag 09.30 – 12.00 17.30 – 22.10
Donderdag   17.30 – 22.10
Vrijdag 09.30 – 12.00 17.30 – 21.00
Zaterdag    
Zondag 10.00 – 12.30  

Sauna regels

  • Geen badkleding of ondergoed
  • Buitenruimte sauna verboden te roken
  • Minimale leeftijd buitensauna 18 jaar
Sauna Haaksbergen 2

Wil je zelf een keer ervaren of USA Sport & Healthclub bij je past?

Claim dan nu jouw gratis proefles!