Pedicure Haaksbergen

Pedicure Wendy Engelmann in Haaksbergen

Als onderdeel van onze wellness faciliteiten, vindt u bij USA Sport & Healthclub Pedicurepraktijk Wendy Engelmann.

Iedereen heeft de wens om tot op hoge leeftijd goed uit de voeten te kunnen. Soms is daar specialistische hulp bij nodig.

Wendy is al bijna 20 jaar specialiste op het gebied van algemene voetverzorging en medische pedicurebehandelingen in Haaksbergen.

Ze staat voor vakbekwaamheid, persoonlijke aandacht en goed advies.

De praktijk is gelegen op de begane grond en is goed toegankelijk.
Ze werkt volgens vastgestelde richtlijnen en werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders zoals, huisarts, podotherapeut en diabetisch verpleegkundige.

Wendy is, als gediplomeerd pedicure, aangesloten bij Provoet en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het pedicurevak. Provoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en bevordert de kwaliteit van voetverzorging.

Daarnaast werkt ze volgens alle wettelijke eisen en branchenormen op het gebied van ARBO, milieu, hygiëne en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Zoals u van een professional mag verwachten volgt ze de ontwikkelingen op haar vakgebied nauwgezet.

Heeft u diabetes of reuma? Ook dan kunt u bij Pedicurepraktijk Wendy Engelmann terecht. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u de behandeling kunt declareren.

Diabetes Mellitus

Bij diabetis mellitus (suikerziekte) is de kans groot dat er problemen ontstaan aan voeten, ogen en nieren. Door diabetes kan de bloedsomloop en het gevoel in benen en voeten verminderen, tevens kan een voetstandverandering optreden. De voeten van diabetespatienten zijn extra kwetsbaar. Het staat natuurlijk vooriop dat u het risico van een diabetische voet kunt verminderen door een goede regulatie van uw bloedglucosewaarden, een verantwoord voedingspatroon, niet roken en voldoende bewegen. Daarnaast dient u ook dagelijks uw voeten te controleren en te verzorgen en zeer zeker risico’s zien te vermijden.

Reuma

Veel mensen met reuma hebben last van hun voeten.U kunt uw voeten zelf in conditie houden door rust en beweging af te wisselen.

Tip: draag goede schoenen !

Een goede schoen:

  • is een halve tot een hele centimeter langer dan uw grootste teen
  • is breed genoeg. Uw hiel moet stevig in het hielstuk zitten
  • geeft voldoende steun
  • heeft een buigzame zool en een hakhoogte van max. 3 centimeter
  • biedt voldoende ruimte aan uw eigen steunzool

Zoekt u een pedicure in Haaksbergen? Bel Wendy Engelmann voor een afspraak op 053-5741909.

Kijk naar beneden. De wereld ligt aan uw voeten.