Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
X

Probeer nu 1 gratis proefles bij USA Healthclub!
Vul dit formulier in en ons team neemt z.s.m. contact op
om je gratis proefles in te plannen.

Health / Yoga / Pilates

Yoga / Pilates

Wat is Yoga?

Yoga is een filosofie, leefwijze en oefen-methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken (geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning, enz), om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.
Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent, in je volledige mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Steeds meer mensen zoeken tegen­woordig naar manieren om zich te ontspannen en gezond te blijven.
Herken je dit? Dan is Yoga misschien iets voor jou.

Redenen om aan Yoga te doen:

  • Ik wil leren me beter te ontspannen
  • Ik adem niet op de juiste manier, ik wil dat beter gaan doen
  • Ik wil meer tot mezelf komen
  • Ik wil me meer bewust worden van mijn lichaam
  • ik wil meer beheersing van mijn lichaam
  • ik wil mijn evenwichtsgevoel verbeteren
  • Ik wil soepeler worden
  • Ik wil mijn spiritualiteit ontwikkelen

Voor wie?

Yoga is geschikt voor jong en oud. De oefeningen variëren van zeer krachtig tot heel zacht en kunnen als het nodig is worden aangepast. Er zijn ook speciale yogavormen voor kinderen, ouderen, mensen met een (verstandelijke) beperking of personen met bijvoorbeeld gewrichtsklachten.

Proeflessen zijn bij YOGA niet mogelijk, je betaald altijd een losse les, losse maand of je sluit eem abonnement af!

 

 

Wat is Pilates?

Pilates is een goed fitnesssysteem dat veel gedaan wordt door professionele dansers en sporters.
Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen.

Wat kun je met Pilates bereiken?

Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren.

Voor wie is Pilates?

Pilates kan door iedereen beoefent worden, jong en oud, man en vrouw, het kans zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.

Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Informatie aanvragen

Voornaam *
Achternaam*
Plaatsnaam *
Telefoonnummer *
Ik wil informatie over
E-mail adres *
Bericht