Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
X

Probeer nu 1 gratis proefles bij USA Healthclub!
Vul dit formulier in en ons team neemt z.s.m. contact op
om je gratis proefles in te plannen.

Diversen / Historie USA

Historie USA

Waar staat de afkorting USA voor?
USA is de afkorting van Uiterweerd Sport Accommodatie dat betekent dat je USA op z'n Nederlands uitspreekt.

USA is in 1984 gestart in Rijssen aan de Enterstraat 7 in het voormalig hotel 'Hotel Gijsbers'. Dit hotel werd destijds uiteraard gebruikt voor het laten overnachten van gasten en bruiloften werden er gevierd.
De Veemarkt lag er pal achter. Het was dan ook logisch dat na het verhandelen van vee in het café afgerekend werd en samen een kop koffie werd gedronken met natuurlijk een borrel ;-) 

De officiële startdatum van Sportcentrum Uiterweerd was 5 januari 1985. Het sportcentrum had een oppervalkte van 200m² en was onderverdeeld in fitness en aerobic. Op de bovenverdieping waren de hotelkamers omgebouwd tot zonnebankstudios en kleedruimtes.
Het aanbod was destijds minimaal:
Ons aanbod was toen:
- Fitness/krachtraining
- Total Fitness (circuit)
- Aerobics en Step
- Euronetics (callanetics)
- BBB
- Kickboxing en Karate

1989 In dit jaar zijn we aan de Venneskesgaarden 63 in Rijssen van start gegaan met een tweede vestiging. De sportschool aan de Enterstraat werd een "Ladycentre".
In ons ladycentre waren alleen dames welkom voor Aerobics, Steps en Euronetics. De zonnestudio was uiteraard voor iedereen toegankelijk.
Het sportcentrum aan de Vennekesgaarden kreeg de naam 'Sport en Gezondheidscentrum Uiterweerd'.
De 2e sportschool aan de venneskesgaarden 600m² werd ingericht als fitnesscentrum met veel toestellen. Er werden circuitlessen gegeven en er was een grote ruime voor krachtsport.

1990 De derde vestiging was een feit. Het kleine sportschooltje in Enter werd geopend en groeide al vrij snel naar 100 leden. Daarnaast huurden wij het zwembad in Enter voor het geven van de Aqualessen (aquajogging en aquafitness)!

1991 Medio november hebben we een failliete sportschool in Haaksbergen overgenomen. USA aan de Trompstraat moest dus weer van de grond af aan worden opgebouwd. Na een grote verbouwing zijn we officieel gestart op 5 oktober 1992. De naam werd gewijzigd naar 'USA Sport & Healthclub'. 
2002 De squashbanen gingen dicht om zo meer vierkantemeters bij de fitnesszaal aan te kunnen trekken. Ook werden de kleedruimtes vergroot/gemoderniseerd met een Stoombad, infrarood sauna en vloerverwarming! In de dubbele verdieping van de squashruimte is een nieuwe spinningzaal gecreeërd!
2004 uitbreiding sauna buiten
2004 - 2018 met enige regelmaat fitnesstoestellen vernieuwd 
2016 nieuwe fysiotherapieruimte, 3 behandelruimtes met sportzaal. 
2018 nieuwe Yoga- Pilatesstudio
2019 uitbreiding Krachtsportruimte (120m²) met plate loaded fitnesstoestellen.

.
 

Informatie aanvragen

Voornaam *
Achternaam*
Plaatsnaam *
Telefoonnummer *
Ik wil informatie over
E-mail adres *
Bericht