Volg ons op Twitter
X

Probeer nu 1 gratis proefles bij USA Healthclub!
Vul dit formulier in en ons team neemt z.s.m. contact op
om je gratis proefles in te plannen.

Health / H.I.I.T.

MORE POWER, MORE ENERGY, MORE BODY!

Wat is HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Een HIIT training is een interval training die het uiterste van je vergt! Het is een combinatie van ‘explosieve’ cardio (op volle snelheid sprinten) en pittige oefeningen (o.a. squats, push-ups en sit-ups). Lang pauze houden? Vergeet het maar! Bij high intensity trainingen krijg je maximaal een halve minuut rust. Gelukkig zijn de oefeningen kort en de hele work-out duurt maximaal een half uur! HIIT training zorgt voor een hoge vetverbranding en een verbetering kracht en conditie. 

Voordelen van HIIT

Uit onderzoek blijkt dat je door een HIIT training tot wel 50% meer vet verbrand dan wanneer je ‘normaal traint’ (low intensity training). Uit een ander onderzoek blijkt zelfs dat je 9 keer (!) zo snel vet verbrand. Hoe dat kan? Doordat de training zo intensief is, verbrand je niet alleen vet tijdens de work-out, maar ook tot 48 uur erna. Extra voordeel: je kweekt meer spieren, waardoor je lichaam standaard meer verbrandt. HIIT training is dus wel degelijk één van de beste manieren om vet te verbranden. Uiteraard moet je wel op je voeding letten, anders zijn de resultaten teleurstellend ‘magertjes’!

HIIT onder begeleiding

Het is beter om een HIIT training op de sportschool te doen, onder begeleiding van experts. Dan weet je zeker dat je de oefeningen op de juiste wijze uitvoert.
De instructeur motiveert je iedere seconde en controleert ook jouw uitvoering van de oefeningen. HIIT training is zeer uitdagend en voor een brede groep mensen
vol te houden. De les bestaat altijd uit 2 of 3 nivo's. Vind je de training te pittig dan kun je ook een tandje lager meedoen door bijvoorbeeld minder of helemaal niet
te springen of minder gewicht (belasting) te gebruiken. Om deze reden kan iedereen meedoen aan deze les.
 

HIIT: 

- 30 minuten les
- neem handdoek en bidon mee
- les is iedere woensdag om 20.00 uur
- doe zelf voor de HIIT les een warming-up op de cardiotoestellen.

 


 

Informatie aanvragen

Voornaam *
Achternaam*
Plaatsnaam *
Telefoonnummer *
Ik wil informatie over
E-mail adres *
Bericht