Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
X

Probeer nu 1 gratis proefles bij USA Healthclub!
Vul dit formulier in en ons team neemt z.s.m. contact op
om je gratis proefles in te plannen.

Diversen / History USA

USA

Hoe spreek je USA uit op z'n Nederlands of op z'n Amerikaans?
USA is een afkorting van Uiterweerd Sport Accommodatie dus USA spreek je uit op z'n Nederlands.

USA is in 1984 gestart in Rijssen aan de Enterstraat 7 in het voormalig hotel, Hotel Gijsbers. Dit hotel werd destijds gebruik voor feestjes, hotelgasten maar ook voor de veemarkt.
De Veemarkt lag er immers pal achter en na het verhandelen van een koe, vaars, pink, kalf of schaap werd in het cafe afgerekend en samen een kop koffie gedronken,
uiteraard met borrel ;-) 
In 5 jaar tijd hadden wij een ledenbestand tussen de 800 en 900

USA is officieel gestart op 5 januari 1985. Destijds hadden wij de naam Sportcentrum Uiterweerd. Dit sportcentrum had 220 m2 oppervlakte onderverdeeld in fitness en aerobic.
In de bovenverdieping waren de hotelkamers opgeturnd in zonnebankkamers en kleedruimtes.
Ons sportcentrum ging pas echt voor de wind toen wij met afslankcursssen zijn begonnen. Aanbod was destijds laag dus daar lag een 'markt' open die wij goed hebben benut.
Ons aanbod was toen:
- Fitness/krachtraining
- Total Fitness (circuit)
- Aerobics en Step
- Euronetics (callanetics)
- BBB
- Kickboxing en Karate

1989 gingen wij uitbreiden en aan de Venneskesgaarden 63 in Rijssen. De sportschool aan de enterstraat werd ongeturnd in een "Ladycentre".
In ons ladycentre waren alleen dames welkom voor Aerobics, Steps en Euronetics en de zonnestudio was uiteraard voor iedereen.
Sportcentrum aan de vennekesgaarden kreeg de naam: Sport en gezondheidscentrum Uiterweerd.
De 2e sportschool aan de venneskesgaarden (550 m2) werd ingericht als fitnesscentrum met veel toestellen voor fitness, circuitlessen en krachttraining.
Het ledenbestand groeide naar 1200 a 1300.

1990 opening klein sportschooltje in Enter en groeide al vrij snel naar 100 leden. Daarnaast huurde wij het zwembad in Enter voor de Aqualessen (aquajogging en aquafitness) die wij daar gaven!

1991 medio november kwamen wij in Haaksbergen. Na een grote verbouwing starten wij officieel op 5 oktober 1992. De naam werd officeel omgeturnd naar USA sport en healthclub met ons USA logo
ontwikkeld door (Marcel Zwoferink inmiddels eigenaar van een sportcentrum in EnterFit). We hebben destijds een sportcentrum overgenomen dat faillait is gegaan! USA aan de Trompstraat moest dus weer van de grond 
af aan worden opgebouwd. We zijn gestart in 1992 met zo'n 500 leden. De Euronetics sloeg ook in Haakskbergen aan. De groepen werden steeds groter en er kwamen meerdere lessen bij zoals Spinning, Taekwondo, Buikspierkwartier etc.
2002 gingen de squashbanen dicht en werden de m² meters bij de fitnesszaal aangetrokken. Ook werden de kleedruimtes vergroot/gemoderniseerd met Stoombad, infrarood en vloerverwarming! 
In de dubbele verdieping van de squashruimte is een nieuwe spinningzaal gecreeërd!
2004 uitbreiding sauna buiten
2004 - 2018 met enige regelmaat fitnesstoestellen vernieuwd 
2016 nieuwe fysiotherapieruimte (3 behandelkamers) met sportzaal. 
2018 nieuwe Yoga- Pilatesstudio
2019 uitbreiding Krachtruimte (100m2) met plate loaded fitnesstoestellen.

.
 

Informatie aanvragen

Voornaam *
Achternaam*
Plaatsnaam *
Telefoonnummer *
Ik wil informatie over
E-mail adres *
Bericht