Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
X

Probeer nu 1 gratis proefles bij USA Healthclub!
Vul dit formulier in en ons team neemt z.s.m. contact op
om je gratis proefles in te plannen.

Diversen / Historie USA

Historie USA

Waar staat de afkorting USA voor?
USA is de afkorting van Uiterweerd Sport Accommodatie dat betekent dat je USA op z'n Nederlands uitspreekt.

USA is in 1984 gestart in Rijssen aan de Enterstraat 7 in het voormalig hotel 'Hotel Gijsbers'. Dit hotel werd destijds uiteraard gebruikt voor het laten overnachten van gasten en feestjes maar ook voor de veemarkt.
De Veemarkt lag er pal achter. Het was dan ook logisch dat na het verhandelen van een koe, vaars, pink, kalf of schaap er in het café werd afgerekend en samen een kop koffie werd gedronken met natuurlijk een borrel ;-) 
In 5 jaar tijd hadden wij een ledenbestand tussen de 800 en 900

De officiële startdatum van USA is 5 januari 1985. Destijds heetten we Sportcentrum Uiterweerd. Het sportcentrum had een oppervalkte van 220 m2 en was onderverdeeld in fitness en aerobic. Op de bovenverdieping waren de hotelkamers omgebouwd tot zonnebankkamers en kleedruimtes.
Het ging ons sportcentrum pas echt voor de wind toen wij met afslankcursssen begonnen. Het aanbod was destijds minimaal en lag daar dus een 'markt' open die wij goed hebben benut.
Ons aanbod was toen:
- Fitness/krachtraining
- Total Fitness (circuit)
- Aerobics en Step
- Euronetics (callanetics)
- BBB
- Kickboxing en Karate

1989 In dit jaar zijn we aan de Venneskesgaarden 63 in Rijssen van start gegaan met een tweede vestiging. De sportschool aan de Enterstraat werd een "Ladycentre".
In ons ladycentre waren alleen dames welkom voor Aerobics, Steps en Euronetics. De zonnestudio was uiteraard voor iedereen toegankelijk.
Het sportcentrum aan de Vennekesgaarden kreeg de naam 'Sport en Gezondheidscentrum Uiterweerd'.
De 2e sportschool aan de venneskesgaarden (550 m2) werd ingericht als fitnesscentrum met veel toestellen voor fitness, circuitlessen en krachttraining.
Het ledenbestand groeide naar 1200 a 1300.

1990 De derde vestiging was een feit.  Het kleine sportschooltje in Enter werd geopend en groeide al vrij snel naar 100 leden. Daarnaast huurden wij het zwembad in Enter voor het geven van de Aqualessen (aquajogging en aquafitness)!

1991 Medio november van dit jaar hebben we een failliete sportschool in Haaksbergen overgenomen. USA aan de Trompstraat moest dus weer van de grond af aan worden opgebouwd. Na een grote verbouwing zijn we officieel gestart op 5 oktober 1992. De naam werd gewijzigd naar 'USA sport en healthclub' met ons USA logo ontworpen door Marcel Zwoferink (hij is inmiddels eigenaar van een eigen sportcentrum in Enter). 
In 1992 zijn we gestart met zo'n 500 leden. Wat in die tijd enorm aansloeg in Haaksbergen was Euronetics. De groepen werden steeds groter. Tevens kwamen er meerdere lessen bij zoals Spinning, Taekwondo, Buikspierkwartier, etc.
2002 De squashbanen gingen dicht om zo meer vierkantemeters bij de fitnesszaal aan te kunnen trekken. Ook werden de kleedruimtes vergroot/gemoderniseerd met een Stoombad, infrarood sauna en vloerverwarming! In de dubbele verdieping van de squashruimte is een nieuwe spinningzaal gecreeërd!
2004 uitbreiding sauna buiten
2004 - 2018 met enige regelmaat fitnesstoestellen vernieuwd 
2016 nieuwe fysiotherapieruimte (3 behandelkamers) met sportzaal. 
2018 nieuwe Yoga- Pilatesstudio
2019 uitbreiding Krachtruimte (100m2) met plate loaded fitnesstoestellen.

.
 

Informatie aanvragen

Voornaam *
Achternaam*
Plaatsnaam *
Telefoonnummer *
Ik wil informatie over
E-mail adres *
Bericht